Navigation Menu+

Meewind

Meewind is een beleggingsparaplu met meerdere fondsen in duurzame energie productie. Toen crowdfunding nog niet bestond en Crowd About Now nog lang niet live was, had Willem Smelik het idee om het draagvlak in de duurzame energie te vergroten. Door nieuwe technologieen moest het mogelijk zijn om voor 1.000 euro p.p. samen een windmolenpark ver op zee te financieren. Willem Smelik ging samen met zijn compagnon op zoek naar een windmolenpark. Dat vonden ze, een park voor kust van Zeebrugge.

Onze Wet Financieel Toezicht was nog niet ingericht op crowdfundingplatforms, er bestond nog geen ontheffing voor deze internet activiteit. Het is daarom dat Meewind een volwaardig beleggingsfonds is met een volledige vergunning van de AFM en niet alleen maar een ontheffingsvergunning heeft.

Social Motion begreep de missie en droeg bij aan de beweging. Tijdens de opdracht groeide Meewind van 10 naar 100 miljoen aan belegd vermogen. Social Motion droeg direct bij aan relatiebeheer van de participanten, communicatie en marketingacties die stuurde op tamtam reclame.

Share This